vvcc333

Gyngestole har mange fordele. Dette er en af ​​grundene til, at stolene er ved at blive populære igen – og faktisk har været populære møbler i de sidste hundreder af år. Hvis din gyngestol er blevet slidt, fordi den har været godt udsat for elementerne, så kan du i mange tilfælde stadig redde din stol ved at genlakere den eller male den på ny.

Der er flere måder at male din have gyngestol på eller din stol til stuen. Du kan således vælge mellem følgende måder at male stolen på:

 • Sprøjtemaling
 • Kalkmaling
 • Latex maling
 • Mælkemaling
 • Akrylmaling

Før du går videre med at male din stol, bør du forberede din gyngestol ordentligt. Under dette forberedende arbejde bør du bruge sandpapir med fint sand, varmt sæbevand og en klud eller rengøringssvamp. Nedenfor ser vi på, hvordan du bedst kan gøre din stol klar til at blive malet på ny.

Gør din gyngestol klar til at blive malet

 • Trin # 1 – Udglatning af stolens overflade

Slib først din gyngestol ved at bruge finkornet sandpapir i god kvalitet. Her bør du også sørge for at komme ind i alle stolens små sprækker. For at opnå det bedste resultat bør du bruge både tørt og vådt sandpapir til at afslutte udglatningen af stolen. I dette trin bør du også kontroller om din gyngestol har nogen skader, som du kan overveje at reparere.

 • Trin # 2 – Fjern snavs og støv

Gyngestole med ornamenterede udskæringer kan være sværere at gøre rent og male sammenlignet med mere moderne gyngestole uden udskæringer. Du bør rengøre din gyngestol med en fugtig klud og varmt sæbevand for at fjerne snavs og træstøv. Lad det tørre helt. Glem ikke at bruge dit sikkerhedsudstyr når du sliber og maler møblerne. Beskyttelsesbriller og arbejdshandsker er en fordel.

 • Trin # 3 – Påfør et lag grundmaling på stolen

Giv stolen et lag grundmaling. Den type grunder, du vælger, bør afhænge af den type maling, som du ønsker at male stolen med.

Nu kan du male din gyngestol

Vælg hvilken type maling du ønsker til din gyngestol.

 1. Sprøjtemaling – Sprøjtemaling tørrer hurtigt i forhold til almindelig maling og efterlader heller ikke penselmærker. Denne type maling anbefales til en gyngestol, som har flotte linjer og som kun behøver at piftes let op, før stolen fremstår som ny.
 2. Kalkmaling kan bruges til at give dit møbel et gammelt, rustik og lidt uroligt udseende, hvilket kan være perfekt til nogle typer indretning. Et lag blød voks kan bruges uden om malingen til at stabilisere den og til at give stolen en mat finish.
 3. Latexmaling – Denne type maling er vandbaseret og fås med forskellige grader af glans lige fra både mat og fad over satin til skinnende med halvglans eller højglans. Dette er oftest den billigste løsning. Hvis du foretrækker at dine møbler har glans, behøver du sjældent påføre et nyt lag dækmaling eller coating.
 4. Mælkemaling – dette er en ugiftig vandbaseret maling, som er fremstillet af en blanding af kalk, ler og mælkeprotein med tilsatte farvestoffer. Denne type maling er sikker at bruge og giver et naturligt, antikt udseende.
 5. Akrylmaling – Denne type maling bruges normalt til kunst, men kan også bruges til at pifte din gyngestol op med. Denne slags maling er generelt meget holdbar og vil ikke begynde at skalle af eller blive gullig i forhold til oliebaserede malinger.

Efter dit lag med grundmaling er blevet helt tørt, kan du så male din stol med ​​din foretrukne type maling og farve. Du kan male stolen med lange og rolige penselstrøg, samtidig med at du sørger for ikke at efterlade penselmærker. Lad så malingen tørre og gentag efter behov. Sværere behøver det ikke at være at sætte sin gyngestol i stand og give den et nyt lag maling – og en helt ny personlighed!