vvcc333

Der er vist ikke nogen der vil være uenig hvis man siger at en af de lækreste ting man kan få om morgenen er friskbagt brød. Der er et eller andet helt utroligt lækkert ved at vågne til duften af den friske skorpe, og at smøre et stykke brød med smør der næsten smelter for derefter at sætte tænderne i det, det er bare lykken.

Desværre er det ikke mange forundt, det her med at få frisk brød hver morgen. For det kræver jo at der er nogen der er villige til at stå op og bage det, og hvem har dog tiden til det? Det er vel egentlig ikke fordi man ikke gider, men det der med at tage 20 eller 30 minutter ud af morgenen bare for at bage, det er der altså ikke mange der kan når man også skal i bad og pakke taske og alt det andet man ellers skal nå på sådan en helt almindelig hverdagsmorgen.

Men nu er er der kommet en løsning der gør at alle kan få frisk brød hver morgen. Uden at man behøver skulle bruge masser af tid på det, og uden at man behøver gå på kompromis med kvalitet. Løsningen (eller skulle man måske næsten sige den helt fantastiske løsning) er en ny opfindelse der hedder en bagemaskine.

En bagemaskine?

En bagemaskine hedder det, og som navnet siger er det en maskine der kan bage. Men den kan meget mere end det. På engelsk hedder det en breadmaker, og det er en meget bedre betegnelse, og hvis ikke det var fordi at brødlaver lød så fjollet på dansk kunne det også sagtens have været at det var det bagemaskinen var endt med at hedde. Men nu endte den altså med at hedde en bagemaskine. Men det ændrer ikke ved hvad det er.

Måden det fungerer på er at der inde i bagemaskinen er en lille skål, lidt ligesom den skål man selv ville bruge hvis man skulle lave et brød. Her hælder man så noget vand i (man skal her lige huske at kigge i opskriften så man ikke overfylder den), noget gær, noget mel og hvad man ellers gerne vil have i sit brød. Det kan f.eks. være lidt salt, lidt olie, måske nogle nødder eller nogle rosiner – hvad man sådan lige har lyst til.

Og så overlader man ellers bare resten til bagemaskinen. Så går den i gang med at først at røre alle ingredienserne sammen og ælte dejen, så lader den dejen stå og hæve lidt, og derefter bager den det så det bliver til brød. Helt utroligt.

Hvilken bagemaskine skal jeg købe?

Der er ret mange forskellige bagemaskiner på markedet, og hvilken en der passer bedst til dig afhænger lidt af dit behov. Men et godt tip generelt set er at købe kvalitet, det koster måske nogle hundrede kroner mere for de gode end for de billige modeller, men hvis det er noget du skal bruge hver morgen er det også vigtigt at det er i orden. Ifølge denne bagemaskine test er den bedste model lige nu en Morphy Richards Premium Plus, men et andet godt alternativ er modellen BM900 fra Kenwood.

Den har nemlig en meget stor skål sådan at den kan bage en ordentlig portion brød, og det kan være meget godt hvis man er mange eller gerne vil have en skive til frokost også. Og så kan den programmeres så man kan putte tingene i aftenen før og vågne til friskbagt brød – en helt fantastisk følelse som man ikke vil slippe når først man en gang har prøvet det.