vvcc333

De fleste mødre kender besværet. Du kommer hjem efter en lang arbejdsdag, og skal sørge for aftensmad til din mand og et par kræsne børn. Mens du mest af alt har lyst til at smide dig på sofaen og bestille en pizza, råder din samvittighed dig dog til at lave en lækker og sund madret. Dette kræver dog tid og overskud, som kan være svært at finde frem sidst på dagen. Derfor er det vigtigt at sørge for, at du altid har de rette køkkenredskaber til at gøre madlavningen lettere. På den måde kan du hurtigt komme igennem besværlige retter og lange opskrifter, uden at det tager al din tid.

For at gøre din hverdag lettere i køkkenet får du her et par tips, til hvordan du undgår at slide dig selv op under madlavningen. Dette vil give dig bedre overskud til at bruge på dine børn, og mere tid til at hvile dig efter arbejdsdagen er ovre. Det første tip er at anskaffe dig en køkkenmaskine til at gøre arbejdet for dig. Sådan en maskine kan være alt fra en foodprocessor til en blender, der kan tage sig af det hårde arbejde. Du kan bruge maskinen til at blande sovsen til lasagnen, forberede grønsagerne til suppen eller noget helt tredje. Det er således et ideelt redskab at bruge til dig, der har brug for lette byrden lidt når du laver mad, så madlavningen ikke bliver en alt for krævende aktivitet. For at gøre det endnu nemmere så sørg for at vælge en køkkenmaskine i god kvalitet, f.eks. vinderen af denne test.

Brug din køkkenmaskine til bagning og fælles madlavning

Det andet tip er at kombinere din tid i køkkenet med din tid med familien. Der er nemlig mange måder at integrere kvalitetstiden med familien på, og en af de mest produktive er ved at dele nogle oplevelser i køkkenet. Ved at bede din mand og dine børn om hjælp til madlavningen opnår du flere fordele. Først og fremmest letter det en stor del af dit arbejde, ved at have et par ekstra hænder. Vær sikker på at uddelegere nemme opgaver, som børnene kan håndtere. De kan for eksempel skrælle kartofler eller hakke grøntsagerne, idet dette er et relativt let udgangspunkt indenfor madlavning.

En anden fordel er, at børnene selv lærer at lave mad. Dette kan inspirere dem til at lave deres egne madpakker, hvilket giver dig mere plads i de travle morgener. Derudover er fælles madlavning en god måde at styrke familiens fællesskab på, som også kan overføres til bagning. Hjemmebag kan nemlig være en god anledning til at samles i køkkenet, og lave sjove kager og lækre brød. Dette vil børnene uden tvivl have det sjovt med, samtidig med at de hjælper dig i processen. Også her kan du benytte dig af en køkkenmaskine, der nemt kan blande dejen til brødet. Således undgår du at belaste din nakke og ryg ved at ælte i for lang tid, og kan hurtigt gå videre til at forme de sjove kager i selskab med børnene.