vvcc333

Vores køkken er et rum, som tit danner en form for centrum i hjemmet. Køkkenet er nemlig det rum, som alle hjemmets beboere kommer i, og som alle skal igennem flere gange om dagen. Køkkenet er et socialt sted, hvor man kan mødes og snakke om hverdagen.

Men det er også et praktisk sted, hvor der virkelig produceres noget. For eksempel er køkkenet et sted, hvor man laver mad til både sig selv og familien. Derfor skal der være orden i køkkenet, og det hele skal fungere. Det er der forskellige måder, man kan gøre på.

Hold køkkenet rent

En meget vigtig ting i et køkken er hygiejne. Det gør sådan set ikke noget at tingene er slidte eller brugte, så længe de er rene og så længe, at de fungerer, som de skal. Hygiejnen er enormt vigtig, ikke kun på grund af æstetikken, men også på grund af sundheden.

Køkkenet er nemlig et sted, hvor bakterier nemt kan samle sig og gro. Bakterier er selvfølgelig aldrig gavnlige, men de er rigtig slemme i køkkenet, hvor vi opbevarer og tilbereder den mad, som vi skal spise. Her kan de nemlig gøre os syge og ødelægge madvarerne.

Hav tingene delt op

Når man skal have god hygiejne i køkkenet, så skal man først og fremmest sørge for, at de forskellige ting er delt op på den rigtige måde. For eksempel bør alle tørre varer, blandt andet mel, havregryn, sukker og pasta, opbevares i skabe eller lukkede beholdere, hvor de er tørre og væk fra fluer og dyr.

par laver mad

De letfordærvelige madvarer som grøntsager, frugter og kød bør derimod opbevares isoleret og koldt i køleskabet eller fryseren. Et kold og lukket miljø er nemlig den bedste måde at holde bakterierne stangen på.

Hav styr på din håndvask

Der er ikke så mange, der tænker over det, men faktisk er håndvasken et af de mest problematiske steder i køkkenet. Håndvasken er næsten altid fugtig, og så ryger der masser af madrester og snavs ned i den. Derfor er den tit beskidt, og de ting, der ligger i den, bliver også beskidte.

Derfor er det vigtigt at tænke over, at rengøringsremedierne ikke ligger og søber i bunden af vasken. For eksempel må opvaskebørsten eller skuresvampen ikke bare ligge, men skal opbevares tørt og frit. Det kan man blandt andet gøre med en smart magnetholder fra Brisingi.

køkken

Gør grundigt rent

Køkkenet bliver hurtigt beskidt. Sådan er det bare, og det er der på ingen måde noget galt med. Men netop derfor er det vigtigt, at man gør rent ofte – og ikke mindst grundigt. Mange mennesker gør meget overfladisk rent i deres køkken. Men det er ikke nok.

For det første kommer køkkenet nemt til at se lidt nusset ud, hvis snavsede hjørner, indersiden af skabene eller gulvet ikke bliver gjort ordentlig rent. For det andet kan det betyde, at bakterierne får mere frit spil, end de bør, og at risikoen for sygdomme dermed øges.

Hyg dig

Det er samtidig vigtigt at huske, at køkkenet på ingen måde skal være et sterilt sted uden nogen glæde og noget albuerum. Køkkenet er som sagt et samlingssted for familien, og derfor skal der kunne larmes leges og rodes – det er bare vigtigt, at der er en struktur et sted midt i kaosset.