vvcc333

Du skal have en ny opvaskemaskine. Det kan være lidt svært at finde ud af helt præcis hvordan og hvorledes. Så er det godt at vi har lavet en lille guide til hvordan du nemmest gør:

1 – Læs en masse tests

Noget af det første du skal gøre er at gå ind på nettet og læse en masse tests. Det kan måske være lidt kedeligt, men det giver et meget godt billede af hvilke ting det er der er værd at overveje når du skal finde din nye maskine, og du får en meget god fornemmelse for hvilke mærker og modeller der er gode, og hvilke man måske skal holde sig lidt længere væk fra. Nå ja, så får du også en meget god ide om hvor meget de forskellige modeller koster.

Det kan være lidt besværligt selv at finde alle test, og derfor kan du også med fordel gå ind på en side som denne hvor de har samlet en masse forskellige tests – så har de gjort det hårde arbejde for dig, og du kan bare sætte dig ned at læse.

2 – Overvej hvad den må koste

Når nu du læser alle de her tests kan det jo være rigtig fristende bare at købe den bedste. Så behøver man ikke tænke over så mange ting, og man kan med ro i sindet sige at man har truffet et godt valg. Men har man nu også det? For man skal jo også huske at kigge på prisen. Det er jo sådan at de bedste maskiner også gerne har det med at være oppe i den høje ende af prisskalaen. Sjovt nok er de som regel ikke de dyreste, der plejer altid at være en model eller to der er både dyrere og dårligere, men de er heller ikke blandt de billigste. Som regel i hvert fald, men hvis den bedste også er en af de billigste er valget jo nemt.

Men er den ikke det så skal du overveje hvor din smertegrænse går. Kan du nøjes med en opvaskemaskine som måske er 10% mindre god, men som til gengæld koster 40 procent mindre? Det er den slags ting du skal tænke over

3 – Overvej hvor længe den skal holde

Det er da besværligt det der med opvaskemaskiner. Ikke nok med at man skal tænke over hvor god den skal være, og ikke nok med at man skal tænke over hvor meget den må koste. Nu skal man så også ud at tænke over hvor længe den skal holde. Men det er der faktisk en god grund til. For også her er det vigtigt at holde tungen lige i munden og ikke vælge en maskine der holder for kort eller for lang tid.

For lang tid? Jamen hvordan kan den dog holde for lang tid? Men det er faktisk meget simpelt. Tag nu for eksempel et selskab som Miele. Du lover altid ekstremt lang levetid på deres produkter, nogle gang er det 20 år, nogle gange er det helt op til livstid. Og kigger man her kan man også se at de klarer sig rigtig godt i opvaskemaskine tests.

Så hvorfor ikke bare købe en Miele? Jo fordi man også får lov til at betale for garantien, opvaskemaskinerne er som regel ret dyre.

Men hvad du hvis man har planer om at flytte eller renovere køkken i løbet af de næste 3-5 år. Så er det jo dumt at købe en opvaskemaskine der kan holde de næste 20. Eller måske tror man at man om 10 år har fundet på maskiner der bruger meget mindre strøm og vand – så er det bedre at købe en der kun kan holde 10.