Husk et benzinkort når du tanker

Lidt af det hele
Dagens råd er et rigtig godt et af slagsen. Ikke bare kan det nemlig spare dig for hundredevis af kroner hver måned, du kan også gøre en forskel for de lokale sportsklubber i dit område. Og det var altså sparede penge OG at gøre noget godt for andre. Nå ja, og så skal det også lige nævnes at det gør det nemmere for dig. Lyder det interessant synes du? Så læs videre her…

Du skal have fat i et benzinkort


For at få fat i alle de her fordele som blev nævnt før, så skal du have anskaffet dig et benzinkort. Det er et kort hvor du opretter dig som kunde hos en benzinstation, og så får et kort. Det skal du bruge hver gang du tanker, og så betaler man via kortet og den konto man her har tilknyttet. Afhængig af hvilket kort du så har fået er der en række fordele - f.eks. billigere benzin, opsparing af bonuspoint, kreditperiode og så videre. Det kommer lidt an på den enkelte tankstationskæde hvilke fordele man får med kortet.

Hvorfor findes der overhovedet benzinkort?


Det er et meget fornuftigt spørgsmål at stille, hvorfor der overhovedet er de her kort? Det koster jo bare tankstationerne penge at de skal til at gøre sådan noget med at give bonus og rabatter og det ene og det andet. Men her skal vi have fat i lidt mikroøkonomisk teori (bare rolig, det bliver slet ikke så slemt).

Teorien siger nemlig noget om hvor stor forskel der er på produkter, og her må man sige at et produkt som benzin ikke rigtig er anderledes uanset om du køber det fra den dyre tankstation eller den billige tankstation (også selv om Shell prøver at reklamere for noget andet med deres benzin som i udvalgte biler og med udvalgte køremønstre kan komme til at køre næsten ”imponerende” 3% længere på literen end alternativet). Benzin er altså et produkt hvor der kan herske perfekt konkurrence, og den rationelle forbruger vil derfor alt andet lige altid købe der hvor det er billigst.

Og det er jo ikke gode nyheder for benzinselskaberne og tankstationerne. For så vil der jo komme en priskrig hvor det vil være dem der kan sælge benzinen billigst der vinder, og det er man jo ikke meget for hvis man er et lidt ældre, lidt tungere selskab.

Derfor gør man det at man sørger for at putte så mange ekstra ydelser uden om benzinen som man kan, og på den måde forsøger at ”lokke” folk ind på ens egen station frem for konkurrentens, og på den måde også ”forvirrer” brugeren om hvad der er det mest rationelle valg.

Det kan man f.eks. gøre ved at have kiosker tilknyttet tankstationen (og også gerne en med nogle gode tilbud for virkelig at gøre det svært - for hvad giver så bedst økonomisk mening? At tanke lidt dyrere benzin men til gengæld få et godt tilbud på morgenbrød eller at køre over på den billige tank og så tage i bageren bagefter? Så vælger de fleste bare at tage den dyre tank med morgenbrødet). Og det kan så også være ved at tilbyde et sådan benzinkort. Så vil man som forbruger nemlig tænkte at man sparer penge, og man vil opbygge noget loyalitet hos den pågældende tankstation. Og så kan det godt være at man ikke får helt så meget for benzinen som man ellers ville have fået, men det at kunderne bliver loyale er meget mere værd. Så derfor - sørg for at få fat i et benzinkort til de(n) tankstation(er) hvor du alligevel køber benzin og spar en masse penge i hverdagen.

Share on  -

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Vinterklar bil

Vinteren er over os! Og har du ikke fået gjort bilen vinterklar, er det på tide nu! Få 5 gode råd her – og kom sikkert gennem den kolde sæson. 1.      Sørg for frostsikker sprinklervæske Det er vigtigt, du har rigeligt med frostsikker sprinklervæsk...

Continue Reading...
fire altaner på stribe
Få mere ud af din lejlighed med en altan

Det at bo i lejlighed kan være fuldstændig fantastisk. Man får rig mulighed for at bo i det mest centrale områder, og man får samtidig også lov til at bo tæt med andre mennesker, hvilket er noget, som kan være fuldstændig fantastisk. Derudover er der...

Continue Reading...
dreng og pige tvilling
Ting der gør dit liv nemmere med børn

Måske har du bemærket, at der er udfordringer ved at have børn. Det skal der bestemt også være, det er kun et tegn på, at du bekymrer dig om dem. Så det er super fint, men det kan selvfølgelig stadig være rigtig irriterende at skulle tage sig af hele...

Continue Reading...