Kaffekværnen kværner din kaffe

flotte kaffekværne

Gadgets
At ’kaffekværnen kværner din kaffe’, det lyder næsten som en omgang dobbeltkonfekt, men det er det ikke. Det er kaffebønner, som males, det hedder det så fint, for at man kan brygge kaffe af bønnerne, altså de malede kaffebønner. Der findes adskillige former for kaffe, hvor kværnet kaffe er en nødvendighed. Måden kaffen males på varierer afhængig af hvordan kaffen skal brygges. Mulighederne er mange, det er nærmest et univers for sig.

Kaffekværnen maler kaffen fint, groft eller derimellem


Hvad det overordnet gælder om, når man maler kaffe med en kaffekværn, det er, at man maler kaffen tilpasset til den måde, som man har tænkt sig at brygge kaffen på. Det der er målet, det er, at man med sin kaffekværn maler sine kaffebønner, så man får mest mulig ud af sine kaffebønner under kaffebrygningen.

Kaffebønner kan med en kaffekværn males groft, fint eller niveauer derimellem. Et eksempel på hvor groftmalede kaffebønner er egnede, det er til kaffe brygget i en stempelkande. Et eksempel på hvor fint malede kaffebønner er egnede, det er til de moderne espressomaskiner set på mange caféer rundt omkring. Den forklarende hovedregel hertil lyder, at jo kortere bryggetid, desto finere skal kaffebønnerne males i kaffekværnen. Og ligeledes modsat, jo længere bryggetid desto grovere skal kaffebønnerne males i kaffekværnen. Hvilket så fint forklarer de to nævnte eksempler om brug af groft- og fint malede kaffebønner.

Mange misforstår styrken af kaffe. Nogle tror, at styrken af kaffe hænger sammen med hvor groft eller fint man vælger at kværne kaffebønnerne i sin kaffekværn; hvilket ikke er tilfældet. Ønsker man eksempelvis en stærk kop kaffe i sin filterkaffemaskine, så skal man øge mængden af malet kaffe, ikke benytte sig af ekstra groft eller ekstra fint malede kaffebønner. Det er altså mængden af kaffe der justerer kaffen styrke som hovedregel, og ikke graden af formalinger af kaffebønnerne.

Valg af kaffekværn


Beslutter man sig for at anskaffe sig sin egen kaffekværn i stedet for at købe formalet kaffe i butikken, så er spørgsmålet hvilken model, som man skal vælge. Udbuddet af kaffekværne er virkelig mange, hvortil folk har delte meninger omkring favoritten – det kan man se hvis man kigger på de mange kaffekværn test der er lavet. Nogle foretrækker den helt gammeldags model, hvor man med håndkraft kværner kaffebønner ved at dreje rundt på et håndtag på kaffekværnens top, andre foretrækker de elektroniske modeller, som blot kræver et klik på en kontakt. Det ene valg er ikke mere rigtigt end det andet, det er et spørgsmål om smag og behag. Og det er lige netop hvad kaffe faktisk drejer sig om; smag og behag. Og nogle gange er det faktisk ikke den dyreste der er den bedste.

Share on  -

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Mobil i udlandet
Mobilforbrug til ferien? Tre tips her!

Når du tager på ferie med familien, kan mange  frygter for at deres mobilregning bliver kæmpestor, hvis de benytter mobilen når de er afsted. I dette indlæg giver vi dig 3 konkrete tips og tricks til at spare på telefonregning, så du bliver fri for b...

Continue Reading...
mobilabonnement
Vælg det rigtige mobilabonnement fra start

Står du, og skal til at vælge et mobilabonnement. Men du er lidt usikker på, hvilke mobilabonnement du skal vælge. Vi præsentere her nogle af de vigtigste elementer, du skal have med i dine overvejelser, inden du vælger et mobilabonnement. Valgmuligh...

Continue Reading...
Uret ser de seneste år et comeback, og der er kommet nye spillere på banen

Spørgsmålet om, hvorvidt man skal gå med ur nu om dage, er et mærkeligt et. Alle mennesker har en mobiltelefon liggende i lommen som kan alt imellem himmel jord. Den kan ringe, den kan skrive, og den kan fortælle en hvad klokken den er. Så hvorfor sk...

Continue Reading...