vvcc333

Nogle tænker på lysstofrør som værende en forældet kilde til lys i hjemmet, og at de hører fortiden til. Men sådan forholder det sig faktisk overhovedet ikke i virkeligheden. Lysstofrør er reelt set blevet mere og mere populære i de seneste par år, og dette er heller ikke uden grund. Lysstofrør besidder nemlig nogle egenskaber som sparepærer og andre lyskilder der bruges i hjemmet ikke har, og dette har gjort rørene til en efterhånden mere og mere eftertragtet kilde til lys i hjemmet. Især steder hvor det er vigtigt at have godt med lys, for eksempel i køkkenet, kan det være en fordel at udskifte sine elsparepærer med lysstofrør.

Hvorfor vælge lysstofrør frem for sparepærer?

Der er som nævnt mange gode grunde til at udskifte dine almindelige lyspærer med lysstofrør. Lysstofrør har eksempelvis en masse fordele i forhold til mange af deres alternativer, som gør dem til en attraktiv vare i mange situationer. En af de største fordele ved lysstofrør er at de anses som en af de billigste lyskilder på markedet, når man tager købspris, elforbrug og levetid i betragtning.

Dette betyder altså at du med lysstofrør kan spare mere end for eksempel almindelige sparepærer, da rørene holder længere tid inden de går ud. Almindelige lyspærer har det med at sprænge, hvilket betyder at glødetråden inde i pæren brænder over. Da lysstofrør ikke benytter sig af glødetråde er dette ikke et problem, hvilket betyder de for det meste holder betydeligt meget længere end pærerne. Faktisk har lysstofrør en levetid på mellem 10000 og 20000 timer alt efter kvaliteten. Til sammenligning har sparepærer sjældent en levetid på mere end 10000 timer.

En anden stor fordel ved lysstofrøret er dets udmærkede farvegengivelse. Farvegengivelse beskriver hvor god en lyskilde er til at gengive farver så de ser naturlige ud. Jo tættere på 100 farvegengivelsen er, jo mere naturligt er lyset. Lysstofrør har en farvegengivelse mellem 80 til 95 – igen afhængig af rørets kvalitet – hvilket ligger meget tæt på 100. Lysstofrørets farvegengivelse er således bedre end sparepærens, som ligger mellem 80 og 90.

Lysstofrør kommer i mange udformninger

Ud over de rent tekniske fordele lysstofrøret, som beskrevet herover, er en anden stor fordel ved denne lyskilde dens alsidighed. Lysstofrør fås i en hel masse forskellige former og størrelser, hvilket betyder at de kan bruges til et væld af formål rundt omkring i din bolig. Du kan se mange forskellige slags lysstofrør inde på Mrperfect.dk

Selvfølgelig er det klassiske eksempel på et lysstofrør et aflangt rør, der virker godt til aflange lamper. Disse bliver især ofte brugt over badeværelsesspejle og lignende, da lysstofrørets glimrende farvegengivelse er vigtig når man ønsker at se sig selv i spejlet. Ud over de aflange cylindere, findes der desuden cirkulære lysstofrør. Disse bliver for det meste brugt i forbindelse med hjemmelavede bordlamper, eller som ekstra belysning rundt om en anden lampe.

En model der dog bruges en del oftere end den cirkulære, er den kompakte model. Disses ses ofte brugt i arbejdslamper, da de giver et stærkt, kraftigt og tydeligt lys, er gør det nemt at se hvad man laver og arbejder med.