vvcc333

Grækenland er et fantastisk land, som har en spændende kultur. Man kan besøge fastlandet f.eks. i hovedstaden Athen, men man kan også besøge en af de mange græske øer. De græske øer er meget forskellige, men alligevel ens. De byder alle sammen på græsk kultur, men skiller sig alligevel ud. Et populært rejsemål for mange danske familier er Kreta. Her er noget for alle aldre. Hertil kommer at de fleste familier har råd til flybilletter til Kreta, da de kan fås forholdsvis billigt. En flybillet til Kreta kan fås helt ned til et par tusinde kroner og op til flere tusinde kroner afhængig af rejseselskab og årstid.

Kreta er særlig kendt for de høje bjerge og de dramatiske slugter. Det er den mest besøgte græske ø, hvilket betyder at den er meget børnevenlig. Indbyggerne på øen er vant til turister og selve miljøet er mange steder tilpasset udenlandske turister. Det er derfor et meget trygt rejsemål for mange børnefamilier.

Rejsen derhen

Kreta er en meget kendt turistdestination for mennesker over hele verden, og derfor går der også mange fly til destinationen. Der findes flere forskellige måder, hvorpå man kan planlægge sin rejse. Man kan gøre det hele på egen hånd, hvor man selv booker fly og hotel. Der findes flere forskellige hjemmesider, hvor man kan sammenligne priser på både fly og hotel, og dermed finde frem til det bedste tilbud. Sommetider kan man være heldig at spare mange penge ved at gøre det på denne måde.

For en uerfarne rejsende, kan det måske være lidt angstprovokerende at skulle planlægge rejsen selv. Det er der heldigvis en løsning på. Kreta er nemlig en populært charterrejse feriemål, og derfor har næsten alle rejsebureauer pakkerejser til Kreta. Her er alt det praktiske ved rejsen ordnet for dig og regnet sammen til en samlet pris.

Oplevelser på Kreta

Mange familier rejser til Kreta for at slappe af og nyde solen. Der er dog god grund til at komme ud og se øen lidt. Det kan f.eks. være en god idé at leje en bil, så man på egen hånd kan udforske øen. Det koster ikke ret meget i forhold til mange andre steder, og derfor får man meget for pengene. Hvis man ikke har mod på at køre rundt selv, kan man ofte tilkøbe guidede ture gennem sit rejseselskab. Man kan desuden købe sig til guidede ture hos mange lokale bureauer.

Værd at vide om Kreta

Kreta er en græsk ø med et indbyggertal på cirka 600.000 mennesker. Øen er den største af de mange græske øer og måler således 250 km i længden og 30 km på øens smalleste sted. Priserne i Grækenland er okay, men de er ikke deciderede billige. En øl koster omkring 20-30 kroner og en kop lokal kaffe koster sølle 7-8 kr. I Grækenland bruger man det græske alfabet, som mange nok vil bemærke, så indeholder det alfabet mange mærkelige, men dog velkendte bogstaver. Kreta modtager cirka 2 millioner turister hvert år, hvoraf 15.000 af dem er danskere.