vvcc333

De seneste år har vi danskere gang på gang slået rekorder for mængden af lån, vi optager. Vi låner mere, end vi nogensinde før har gjort. Det kan der være mange forskellige årsager til. Men en af dem kunne med stor sandsynlighed være, at det er blevet meget nemmere at låne penge, ligesom lån er blevet tilgængeligt for flere mennesker. Dette er især i kraft af de mange nye online lånemuligheder, der er kommet til inden for de seneste år, som har givet danskerne et alternativ til de traditionelle banklån.

Der er god grund til at tro, at disse online lån spiller en rolle for, hvorfor vi danskere låner mere nu, end nogensinde før. Tendenserne peger nemlig også på, at mens vi generelt låner mere end før, så vælger flere og flere også at benytte sig af netop de online lån frem for at gå til deres bank, når de skal låne penge. Og det er faktisk slet ikke så underligt. Der er nemlig en hel række af gode grunde til, at online lån er attraktive. En helt central grund er, at de er utroligt nemme og hurtige at optage.

Lån med få klik

Når man siger, at man med online minilån og mikrolån med NemID kan du låne penge med ganske få klik, og lyder næsten alt for godt til at være sandt, men det er det faktisk ikke. Det kræver utroligt lidt at låne penge online, og hele processen er enormt gnidningsfri.

Du klikker dig blot ind på en låneudbyders hjemmeside, hvor du angiver, hvilket beløb, du ønsker at låne, eventuelt længden på tilbagebetalingsperioden samt et par enkelte, grundlæggende oplysninger om dig selv, hvorefter du kan sende din låneansøgning af sted.
De fleste af de online låneudbydere anvender automatiserede IT-systemer til behandling af de låneansøgninger, de modtager, hvilket betyder, at de kan behandlet i løbet af blot få sekunder. Af samme grund kan du i mange tilfælde have det lånte beløb tilgængeligt på din konto allerede samme dag, som du sender låneansøgningen af sted.

Tilgængelige for de fleste

Online lån er ikke kun populære, fordi de er hurtige og nemme at optage, men også fordi de er tilgængelige for væsentligt flere mennesker en banklån. Der er betydeligt færre krav til dig som låner, hvilket gør lånene tilgængelige for de fleste på mange forskellige hjemmesider og det ender med en succes af dit lån går igennem. Hos de fleste udbydere er de eneste krav, at du er fyldt en vis alder, ikke er registreret dårlig betaler og har et NemID, da du skal bruge dette til at sende din låneansøgning af sted. Det er gennem dit NemID, at låneudbyderen laver en kreditvurdering af dig – dvs. en vurdering af, hvorvidt det er økonomisk ansvarligt at låne dig penge. Ydermere giver de online lån dig mulighed for at låne helt små beløb på helt ned til et par enkelte tusinde kroner. Disse lån kaldes typisk mikro- eller minilån. Du kan optage lån og få råd til lige netop det, du måtte stå og mangle eller ønske dig.