vvcc333

Hunden er menneskets bedste ven, og hvis du også har en firbenet ven til at gå derhjemme, så vil du utvivlsom også gerne have den med på ferie. I mange tilfælde er det da også muligt, men det afhænger i høj grad af jeres hund, samt hvor I skal hen på ferie.

Først og fremmest er det vigtigt, at jeres hund er relativt rolig, og at den ikke har brug for konstant aktivering. Hvis du skal have hunden med på bilferie, kræver det nemlig, at det kan sidde stille i et af de såkaldte hundebure, der kan passe ind i bagagerummet af en bil.

Hvis man har en relativt rolig hund, behøver man ikke at stoppe op hver halve time for at strække benene og aktivere hunden. Hvis du ønsker mere information om hundebure eller andet hundeudstyr, kan du se her.

Ønsker I at anskaffe jer et af disse hundebure er det desuden vigtigt, at det selvfølgelig passer ind i lige netop jeres bil. Derudover må det ikke være alt for stort i forhold til jeres hund, da man ellers risikerer, at den skøjter for meget rundt i buret ved en eventuel hård opbremsning. Under alle omstændigheder stresser lange køreture dog enhver hund.

hvalp

Overvej jeres destination

Du bør dog også have jeres feriedestination i tankerne, når du overvejer, hvorvidt hunden skal med på ferie. Ved rejser indenfor EU kræves det for eksempel, at hunden har fået en mikrochip, samt at det har sig helt eget blå EU pas. Afhængigt af landet kan det også kræve yderligere papirer såsom en forsikring eller en vaccination.

Det handler dog også meget om, hvorvidt jeres overnatningssted og destinationen generelt har mulighed for at huse en hund. En hund vil for eksempel sjældent synes særligt meget om en storbyrejse. Vandreture i den fri natur vil den dog utvivlsomt gerne med på. Især hvis I kan finde et vandrehjem, der tager imod hunde med åbne arme. Nogle steder brander sig ligefrem med, at hunde er velkomne, samt at der er gode muligheder for hunden såvel som dens ejere.

Især i Tyskland kan du ofte finde hundevenlige feriedestinationer.

hunde

Hund i flyet

Selvom det er muligt at medbringe sin hund på nogle flyrejser, er det dog på ingen måde at anbefale. I særdeleshed ikke hvis det bare er for at komme på en uges charterferie. Så er hunden langt bedre tjent med, at du bruger de penge på at finde en plads i hundekennelen til den. En flyrejse stresser nemlig enhver hund unødvendigt meget. Hvis du meget gerne vil have hunden med på ferie, så er det måske denne gang, at I skal holde ferie inden for landets grænser.