Sådan får du den franske landstil ind i dit hjem

Lidt af det hele

Drømmer du om et smukt hjem fuld af sjæl og personlighed? Et hjem med sarte pastelfarver og rustik brugskunst? I så fald er du ikke den eneste. Fransk landstil er en af de mest populære tendenser, når det kommer til boligindretning. Det er ikke en ny indretningsstil. Den har rødder mange år tilbage i tiden. Førhen bestod den franske landstil af tunge og brune møbler, køkkenredskaber af kobber og nærmest majestætiske lysekroner.

I dag er stilen krydret med romantik og nordisk boligindretning. De store møbler er skiftet ud med rustikke kalkmalede møbler, og den brune farve er skiftet ud med cremede nuancer og støvede pasteller. Dette giver det rustikke og romantiske præg, som der kendetegner den smukke moderne franske landstil. Med de rette indretningsgenstande ved hånden, er det slet ikke så svært at komme i gang med at indrette boligen på ny. Ønsker du at give dit hjem et strejf af vintage med inspiration hentet fra den morderne franske landstil, så er der her gode råd at hente.

Genbrug dine møbler


At indrette hjemmet er både sjovt og spændende, men desværre kan det hurtigt blive meget dyrt. Det gælder især, hvis samtlige møbler i boligen skal skiftes ud med nye møbler, så de bedre passer til dine nye indretningspåfund. Den moderne franske landstil er blandt andet kendetegnet ved rustikke træmøbler i lyse og sarte farver. Har du allerede træmøbler i eksempelvis køkkenet, så kan du sagtens bruge disse. Det eneste det kræver, er tid og lidt penge. Pengene skal du nemlig brug på kalkmaling og malerpensler, hvis du ikke allerede har dette i hjemmet. Kalkmaling giver den matte og rå overflade, der så smukt understreger det romantiske element.

Medmindre dine møbler er gamle og ubehandlede, så kræver kalkmaling næsten intet forarbejde. Du skal hverken bruge tid på afrensning eller slibning, for kalkmaling hæfter på stort set alle overflader. Særligt Vintage kalkmaling til møbler er populært. Det har en hurtig tørretid, en god dækkeevne og så er det drøjt i brug. Vintage kalkmaling har også den klare fordel, at det næsten er lugtfrit. Derfor slipper du for den der grimme lugt af maling, der hænger ved i lang tid.

Slip kreativiteten løs


Hvis du ønsker en gennemført og autentisk fransk landstil, så må du vinke farvel til multifarvede indretningsgenstande. Skift dem ud med cremede eller rå træfade, rustikke zinkbøtter til opbevaring og små og sjove ting. For eksempel et oldgammelt kamera og sølvtøj med patina. Loppemarkeder, genbrugsbutikker og brugskunstforhandlere bliver dine bedste venner, når du skal have alle detaljerne på plads i hjemmet. Køber du detaljerne til boligindretningen brugt, så er der mange penge at spare.

Alle de sjove nipsting kan du især finde i genbrugsforretninger til en ganske overkommelig pris. Hvis du har nogle ting, du ikke nænner at smide ud, så kan du med lidt kreativitet genbruge disse. Har du en vase, der ikke helt passer ind farvemæssigt, så kan du give den en omgang kalkmaling eller binde et fint hørbånd omkring. Sidst, men ikke mindst, skal du også huske bringe grønne planter ind i hjemmet. Det kan nemlig understrege stemningen, der er lagt i din nye boligindretning.

Share on  -

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Vinterklar bil

Vinteren er over os! Og har du ikke fået gjort bilen vinterklar, er det på tide nu! Få 5 gode råd her – og kom sikkert gennem den kolde sæson. 1.      Sørg for frostsikker sprinklervæske Det er vigtigt, du har rigeligt med frostsikker sprinklervæsk...

Continue Reading...
fire altaner på stribe
Få mere ud af din lejlighed med en altan

Det at bo i lejlighed kan være fuldstændig fantastisk. Man får rig mulighed for at bo i det mest centrale områder, og man får samtidig også lov til at bo tæt med andre mennesker, hvilket er noget, som kan være fuldstændig fantastisk. Derudover er der...

Continue Reading...
dreng og pige tvilling
Ting der gør dit liv nemmere med børn

Måske har du bemærket, at der er udfordringer ved at have børn. Det skal der bestemt også være, det er kun et tegn på, at du bekymrer dig om dem. Så det er super fint, men det kan selvfølgelig stadig være rigtig irriterende at skulle tage sig af hele...

Continue Reading...