vvcc333

Det er hyggeligt at have sin baby med til bords, også selvom den endnu ikke kan sidde selv. At sidde med en baby på armen og samtidig skulle spise sin mad, kan godt være lidt besværligt, med mindre at end mad, kan spises med en hånd. Derfor er der rart at kunne placere babyen i en stol ved siden af sig i stedet. Når barnet sidder med til bords, har man ro til at få spist sin egen mad, da der er god underholdning for babyen i mens. Men hvis barnet ikke selv kan sidde endnu, så må man have en babyindsats, som monteres på højstolen eller stilles direkte på bordet.

Find den rette højstol

Til de fleste højstole, kan man tilkøbe en babyindsats. For eksempel har de en fra Tripp Trapp, hvor barnet sidder/ligger på samme vis som i en autostol. Der er seler til at spænde babyen fast, så man ikke skal være bekymret for om den kan falde ned. Nomi Baby har også lavet en praktisk babyhøjstol, den kan indstilles i flere positioner, så babyen både kan sidde og ligge. Også i denne stol er babyen spændt godt fast. Det er derfor smagssag, om man ønsker den ene eller den anden slags stol. Du kan finde mere information om alt til babyer hos Pegebogen.

Når barnet næsten kan sidde selv

Når barnet er tæt på at kunne sidde selv, kan man begynde at støtte dem godt op med i almindelige højstole. Uanset om man vælger en fra IKEA, Tripp Trapp eller en tredje type, så skal barnet støttes indtil det kan sidde helt selv. Det er typisk omkring 4-måneders alderen, hvor det alligevel er muligt at begynde at tilbyde babyen lidt grød. Det er nemmere at give, når babyen sidder i egen stol, frem for når det sidder på ens skød. Det kan nemlig nemt grisse lidt.

Det praktiske valg

Det er praktisk at vælge en højstol, som barnet kan bruge over længere tid. Altså en, hvor man først kan anvende en babyindsats, derefter en støttende siddende udgave og til sidst en stol, som er lidt højere end en voksenstol, men som barnet selv kan kravle op og ned af. Dermed slipper man for at købe flere forskellige stole, men kan nøjes med den samme model, som blot anvendes på forskellig vis. Derved vokser stolen sammen med barnet, og de kan bruge den i mange år fremover.

Smarte tag-med-stole

De fleste benytter sig af de klassiske IKEA-højstole, når de skal have en højstol med i bilen til brug hjemme hos andre. Den er let at samle og skille ad, og vejer meget lidt. Den er derfor nem at have med. Dog kan det være lidt besværligt at slæbe baby, sæde, stoleben og pusletaske på en gang. Derfor kan det være smart med en stol på stol. En babystol, som monteres på en almindelig voksenstol. De fylder ikke meget og kan trækkes over skulderen, som var den en taske. Den er også praktisk at have med på ferie.