vvcc333

Skal du til fest, glæder du dig sikkert meget. Det bliver helt sikkert en sjov og hyggelig aften. Selvom fester er glædelige begivenheder, ligger der også noget stress forbundet med dem for dig som gæst. Du skal nemlig tage stilling til hvad du skal have på af tøj – og det kan være et rigtig svært valg af træffe.
Bliv klogere på, hvad du kan overveje for at vælge det rigtige outfit til festen ved at læse med videre her.

Vurdér hvilken slags fest, du skal til

Om det er intentionen eller ej, findes der forskellige slags fester. Nogle fester er temafester, hvor alle møder op klædt efter et bestemt tema – det kunne for eksempel være Hawaii eller hemmelig agent tema. Andre fester har ingen dresscode, og det er netop her det bliver svært at vælge hvilket tøj man skal have på.
For at starte et sted, er det altid en god idé at starte med at vurdere en fest ud fra (1), hvem der arrangerer den, (2) hvem der er inviteret og (3) hvor festen holdes henne. Disse tre ting kan nemlig fortælle dig mange ting om den fest, du er inviteret til.
Er du inviteret til guldbryllupsfest, vil det nok ikke være smart at dukke op i det samme outfit, som du ville vælge til en bytur. Tænk derfor over, hvem arrangørerne af festen er, og hvilken begivenhed der er lagt op til. Der er forskel på, om det er mormor og morfar der inviterer, eller om det er kammeraten fra studiet på universitetet.
Når du har et overblik over, hvem der er arrangørerne, kan du som det næste overveje, hvem der ellers er inviteret. Hvis ikke du umiddelbart kan finde ud af det, kan du på en taktfuld måde prøve at forhøre dig ad. Hvem der ellers kommer, giver dig nemlig også et fingerpeg om den uskrevne dresscode.
Den tredje faktor du kan tænke over, er hvor festen afholdes. Er der booket en sal på et fint hotel eller kro, er det et vink med en vognstang om at der ligges op til fint tøj. Er det derimod en spontan privat fest, vil det nok virke malplaceret at dukke op i den store gallakjole.

Søg inspiration til outfittet

Når du nu har en grundlæggende idé om hvilken type outfit der vil passe ind, kan du begynde at søge inspiration. Dette er en rigtig god idé, fordi du på denne måde kan udvide din horisont, og sørge for at have det bedst mulige outfit på.
Du kan selvfølgelig altid søge inspiration i modeblade, men du kan også anvende internettet til at finde inspiration. Her kan du finde blogs, guides og hele hjemmesider, dedikeret til at hjælpe dig med at træffe det bedste modevalg du kan.
Efter du har søgt inspiration, vil du nok opdage at det vil være meget nemmere at vælge, fordi du nu har et klart billede over hvad du kan lide, og hvad du ikke kan lide rent stilmæssigt.