vvcc333

Vinteren er over os! Og har du ikke fået gjort bilen vinterklar, er det på tide nu! Få 5 gode råd her – og kom sikkert gennem den kolde sæson.

1.      Sørg for frostsikker sprinklervæske

Det er vigtigt, du har rigeligt med frostsikker sprinklervæske på bilen, når du bevæger dig ud i vintertrafikken. Der er nemlig masser af smuds og skidt på vejene, der ofte kastes op på forruden som snavs og skidt. Vinduerne skal naturligvis holdes rene og have fri udsigt, så du kan se, hvordan du færdes.

På grund af de kolde temperaturer, der ofte når under frysepunktet, skal sprinklervæsken være frostfri. Og da du også burger ekstra meget i vinterperioden, anbefaler vi, du har en reservedunk liggende i bilen.

Husk at behovet for sprinklervæske er ekstra vigtigt om vinteren, da solen står lavt og derved rammer bilens forrude mere end normalt.

2.      Styr på olien?

Det er ikke en decideret nødvendighed at skifte olie på grund af vinteren, men det kan være et oplagt tidspunkt at få det gjort på. Forholdene i klimaet forandrer sig nemlig, hvorfor vi oplever mere fugt og har lavere temperaturer. Det stiller nye krav til olie, og da olien som bekendt har indflydelse på bilens forbrug af brændstof.

Et olieskift er ikke dyrt, men kan betyde meget for, hvordan motoren arbejder. Det er med andre ord et nemt sted at sætte ind, hvis du vil have de bedste driftsbetingelser i vinteren.

3.      Batter batteriet?

Det kolde vejr har også indflydelse på bilens batteri. Det kolde vejr bør få dig til at genoplade batteriet fuld eller skifte det, hvis det har besvær ved at starte bilen om morgenen. Jo koldere det bliver, jo dårligere bliver batteriets effekt.

4.      Kør altid med vinterdæk

Dette burde være en selvfølge, men alligevel kører mange danskere hvert år fast eller skrider på vejene, hvis der er for glat til helårsdæk – eller endnu værre: at de stadig kører med sommerdæk.

Vinterdæk giver en helt anden sikkerhed bag rattet, og især evnen til at bremse hurtigt og effektivt er betydeligt bedre, når de rette dæk er monteret til årstiden.

Har du ikke vinterdæk i forvejen, er der mange steder, du kan købe relativt billige vinterdæk. Det kan du læse mere om her.

5.      Sørg for at alle serviceaftaler er overholdt

Hvis du vil sikre dig, at der ikke kommer små overraskelser i vinterperioden, så sørg for, at dine bil altid overholder alle serviceaftaler på bilen.  Det er ofte ved de regelmæssige kontroller og eftersyn, at der opdages fejl og mangler. Det gode ved dette er, at man ikke risikerer, at de mindre skader vokser sig store og giver problemer senere.

Ved disse eftersyn bliver væsker, bremser og meget andet kontrolleret. Det er små ting som disse, der kan have indflydelse på, hvordan din bil klarer sig vinteren over.

Så husk de simple råd, så bilen klarer sig og du undgår frustrationer. En vinterklar bil er alle dage en nødvendighed, da det skandinaviske klima kan visse sig fra sin hårde side og være drøj ved dit køretøj.