vvcc333

Hvis du en weekend (eller måske endda en forlænget weekend i forbindelse med nogle af forårets mange helligdage) ikke ved hvad du skal tage dig til kan du jo overveje at tage på en weekendtur til Tyskland. Det er en god måde lige at komme lidt væk på, uden at det bliver alt for dyrt eller med alt for meget rejsetid. Så her kommer lige et par tips til din weekendtur Tyskland – vi håber du kan bruge dem.

Hvis du kører med bilen til Tyskland

Tager du bilen til Tyskland er der mange spændende byer du kan nå at se på relativt kort tid. Du kan køre over Jylland og så f.eks. historiske Hamborg eller idylliske Lübeck, eller du kan tage færgen fra Gedser og komme inden om Berlin (det kræver lidt længere køretur, så det er nok bedst gemt til en 3 dags tur). Udover disse tre store byer er der selvfølgelig også masser af mindre byer i køreafstand fra Danmark.
Alle disse 3 byer har noget helt særligt og unikt at byde på – Hamborg er historisk og flot, Lübeck er meget idyllisk, og så er der Berlin der har så meget at byde på at det vil være fjollet at forsøge at nævne det hele her.

En af fordelene ved at køre i bil til Tyskland er også at du så kan købe øl, slik og sodavand med hjem. Det kan fåes til priser som er langt under de danske, og der er ingen pant på. Sørg derfor for at få fyldt godt op i bilen på vej hjem. Regner du besparelsen med kan det faktisk ende med at du næsten ikke kommer til at have brugt penge på resten af turen.

En ting du dog skal huske når du kører rundt i Tyskland er deres motorveje, eller Autobahn som de kalder dem. Her er der strækninger hvor der ingen hastighedsbegrænsninger er, og det skal man lige være opmærksom på. Dels skal man sørge for at holde sig inde til højre hvis ikke man er i gang med at overhale. I Danmark kan man som regel godt blive i venstre spor hvis man kører en 130 eller 140 kilometer i timen, men gør du det i Tyskland skal du stadig holde dig i højre vognbane så meget du kan.
Og når du så overhaler skal du kigge dig godt efter før du trækker ud i overhalingssporet. For der kan komme en bil med 200 kilometer i timen og så er det ret irriterende for den hvis du pludselig tøffer ud. Så vær sikker på du har plads til at overhale før du trækker ud.

Ud over disse to huskeregler er det nemt at køre i Tyskland og de er flinke billister, så der er intet problem i at tage bilen med på tur.

Hvis du tager flyet til Tyskland

Tager du flyet har du også en række muligheder. Berlin er selvfølgelig det oplagte valg, og her kan man også tit finde billige flybilletter til, men ud over Berlin kan du jo også overveje München eller Frankfurt. Har du mod på at tage med to flyvemaskiner kan du også starte med at flyve til Frankfurt og så derfra tage en lokal flyver med Lufthansa. Så har du masser af forskellige byer at vælge imellem og kan finde lige den du har lyst til.

Tager du flyet har du ikke på samme måde mulighed for at købe øl og vand med hjem, men hvis du kigger dig godt for kan du være heldig at finde en meget billigt flybillet, og så kan du faktisk ende med at komme afsted meget billigere end du ville have gjort med bilen.

Uanset hvad du vælger – hav en rigtig god weekendtur.